9 от 10 учители са подложени на огромен стрес, който води до

...
9 от 10 учители са подложени на огромен стрес, който води до
Коментари Харесай

9 от 10 учители у нас работят под стрес

9 от 10 учители са подложени на огромен стрес ,  който води до много огромно амортизиране, сочат предварителните данни от първото национално представително изследване за диагностика на синдрома на прегаряне (бърнаут) при педагогическите експерти у нас. 

Проучването е обхванало 3000 педагози от всички области на страната и от всевъзможни възрасти.  То е по концепция на синдиката, Министерството на образованието и науката и Пловдивския университет.

" Учителите нямат концепция по какъв начин да се оправят с родителите. В днешно време децата са доста изменени във връзка с познавателните им потребности и умения. Съвременните преподаватели не съумяват да се оправят с учениците ". Това сподели в ефира на " Плюс-Минус. Коментарът след новините " психологът Александра Петрова за аргументите, които стресират учители.

Директорът на 107 ОУ " Хан Крум " Данко Калапиш изясни, че с цел да бъде едно обучение сполучливо, то би трябвало да бъде привлекателно. " Това става чрез разнообразни тласъци. Най-вече обаче зависи от децата и учебното заведение, с които работиш ", сподели още Калапиш.

По думите на Петрова казусът на експанзията на децата към учителите е сложен. " Децата в днешно време нямат почитание към учебното заведение като институция. По време на час учителите само вършат забележки на учениците, вместо да си преподава урока умерено ", сподели още тя.

Според шефа на 107 ОУ " Хан Крум " педагозите няма на кого да се оплачат. " Родителят може на всички места да си подаде молбата, до момента в който при нас няма такава опция. Търсим помощта на психолозите ", съобщи Калапиш.

Психолог Петрова счита, че огромен % от родителите трансферират отговорността върху учителите. " Идва развой, в който преподавателят се пробва самичък да се оправи с деца, които са възпитавани в разнообразни фамилни среди ", добави тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР